Πως καθαρίζουμε washable hoses (λάστιχα)

Εφόσον λοιπό το λάστιχό σας "πιστωποιεί" της προδιαγραφές του washable μπορείται να το πλύνεται ώστε να φύγουν όλες οι μυρωδιές.

Για αυτά που δεν πλένονται αναφέραμε πως φυσάμε μέσα τους. Τώρα σε παραδοσιακά μαγαζιά θα δε΄τιε πως έχουν έναν ναργιλέ συνεπώς και ένα λάστιχο για κάθε γεύση. Επειδή όμως αυτή δεν είναι δυνατό για κάποιο που κάνει οικιακή χρήση μπορεί να έχει δύο λάστιχα, ένα για βαριές γεύσεις και ένα για ελαφριές.

Διαδικασία πλυσίματος:
βήμα 1ο: τελιώνοντας με το κάπνισμα φυσσάμε μέσα του μερικές φορές
βήμα 2ο: βγάζουμε το mouth tip (εδώ υπάρχουν 2 είδη mouth tip), το πρώτο είναι το πλαστικάκι που μπαίνει μπροστά στο λάστιχο και ο καθένας έχει το δικό του, και το δεύτερο είναι όλο το μπροστινό μέρος του nammor washable hose

βήμα 3ο: πλένουμε το στόμιο με νερό και ίσως με κάποιο σαπούνι ή μείγμα χυμό λεμόνι baking soda αν θέλουμε
βήμα 4ο: χρησιμοποιούμε κάποιο μικρό χωνάκι ώστε να μπει στο πάνω-μπροστά μέρος του λάστιχου και ρίχνουμε νερό για περίπου λεπτό ώστε να το ξεπλύνει όσο μπορεί. Ιδανικό είναι το χλιαρό νερό, αλλά αν δεν υπάρχει δυνατότητα και το κρύο θα κάνει δουλειά.
βήμα 5ο: αδειάζουμε τον νερό και γεμίζουμε ξανά με νερό μέχρι στην μέση αυτή το φορά, ρίχνουμε μέσα λίγο χυμό λεμόνι και 1/4 τις κουταλιάς του γλυκού baking soda, εδώ προσέχουμε τις ποσότητες που χρησιμοποιούμε διότι θα μας κουράσει πολύ το ξέπλυμα....
βήμα 6ο: κρατάμε με τα 2 χέρια το λάστιχο μια άκρη το κάθε χέρι και κουνάμε πάνω-κάτω εναλλάξ τα χέρια μας ώστε το καθαριστικό μείγμα μέσα στο λάστιχο να πηγαίνει από την μία άκρη μέχρι την άλλη....το κάνουμε για περίπου λεπτό αυτό.
βήμα 7ο: αδειάζουμε και ξαναβάζουμε το χωνάκι ώστε να περνάει νερό από μέσα να ξεπλυθεί. για να είμαστε σίγουροι ξαναβάζουμε νερό μέχρι την μέση και κάνουμε την ίδια δουλειά χωρίς όμως να βάλουμε λεμόνι και baking soda αυτή τη φορά. Αδειάζουμε και ξανατρέχουμε νερό.
βήμα 8ο: αφού έχουν φύγει τα πολλά νερά αν κρίνουμε απαραίτητο ξανακάνουμε τα βήματα 4-7, αν όχι πάμε στο βήμα 9
βήμα 9ο: σε εξωτερικό χώρο κατά προτίμηση πιάνουμε το λάστιχο από την μέση και κάνουμε κυκλικές κινήσεις απαλές έχοντας βγάλει το mouth tip εννοείται. Το κάνουμε και από τις 2 μεριές ώστε να φύγουν όλα σχεδόν τα νερά.
βήμα 10ο: το κρεμάμε σε εσωτερικό χώρο μέχρι να στεγνώσει

Επειδή η διαδικασία είναι αρκετά μεγάλη μπορεί να γίνεται αυτό κάθε 10 χρήσεις για πχ. Απλά κάθε φορά φυσάμε από μέσα του.