Bases (γυάλες) & παραλλαγές

Θα ασχοληθούμε μόνο με γυάλες κατασκευασμένες από γυαλί και όχι από μέταλλο ή άλλου είδους. Το γυαλί σίγουρα πλένεται πιο εύκολα από κάθε άλλο είδος και επιπλέον μπορούμε να δούμε μέσα του για να ρυθμίσουμε την στάθμη του νερού. Σε αντίθεση μια γυάλα εξολοκλήρου μεταλλική όπως στους παραδοσιακούς συριακούς ναργιλέδες δεν μας επιτρέπει να βάλουμε όσο νερό θέλουμε.

Οι γυάλες είναι πάνω κάτω ίδιες. Δεν έχουμε πολλές παραλλαγές. Είδαμε ήδη ένα είδος από το θέμα "Ναργιλέδες & παραλλαγές" τις γυάλες από την Sahara Smoke Co.

Έχουμε λοιπόν τις κλασικές γυάλες, τις γυάλες της Sahara Smoke Co, γυάλες με διαφορετικό σχεδιασμό (μεγαλύτερες και πιο στιβαρές).




(συριακού είδους γυάλα, από ότι βλέπουμε έχει κάποιου είδους μεταλλική επίστρωση πάνω του)




 (jumbo vase)
 (γενικά γυάλες με μπογιά πάνω τους ή χρυσόσκονη αποφεύγονται εκτός αν είναι "ψημένο" το χρώμα ή η επίστρωση διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει να ξεθωριάζει και να φεύγουν κομμάτια από την μπογιά)

 (γυάλα με ανάγλυφο σχήμα πάνω της...αρκετά εντυπωσιακή)

Παρακάτω βλέπουμε μερικές γυάλες από την mya saray:



Και τέλος γυάλες από την Sahara Smoke, είδαμε μερικές στο θέμα "Ναργιλέδες & παραλλαγές" ας δούμε μερικές ακόμα.








Παρατηρούμε πως σε μερικές γυάλες πάλι δεν θα μπορούμε να δούμε το επίπεδο νερού ή θα δυσκολευτούμε αρκετά να το δούμε παρόλα αυτά ίσως θυσιάσουμε λίγη λειτουργικότητα στον βωμό της αισθητικής που μπορεί να προσφέρει μια γυάλα.