Υπάρχει μια μέθοδος old school που δίνει περισσότερη γεύση και περισσότερα νέφη καπνού. Για να αποφευχθούν μακρολογίες πάμε κατευθείαν στο ψητό...καπνό!
Παραγεμίζουμε έναν λουλά (συνήθως αιγυπτιακό) με καπνό* μέχρι να σχηματιστεί βουναλάκι στην κορυφή του λουλά που προφανώς θα έχει ξεπεράσει το "στεφάνι" του.
Τοποθετούμε το κάρβουνο** στην κορυφή του καπνού απευθίας.
Περιμένουμε 10-15 λεπτά ώστε να καεί το πάνω μέρος του καπνού στον λουλά ώστε να λειτουργήσει όπως θα λειτουργούσε το αλουμινόχαρτο.
Φουμάρουμε...
*επιλέγουμε καλύτερα έναν αρκετά υγρό καπνό, πχ al-waha, al-fakher, όχι nakhla αλλά πειραματιστείτε ελεύθερα
** δεν υπάρχει κανόνας του πόσα κάρβουνα θα μπουν, στην πορεία θα δείτε
Παρατήρηση: μπορεί η συγκεκριμένη μέθοδος να είναι πιο επιρρεπείς στο "κάψιμο" της γεύσης συνεπώς να θέλει πιο αραιά τραβήγματα.
Παραγεμίζουμε έναν λουλά (συνήθως αιγυπτιακό) με καπνό* μέχρι να σχηματιστεί βουναλάκι στην κορυφή του λουλά που προφανώς θα έχει ξεπεράσει το "στεφάνι" του.
Τοποθετούμε το κάρβουνο** στην κορυφή του καπνού απευθίας.
Περιμένουμε 10-15 λεπτά ώστε να καεί το πάνω μέρος του καπνού στον λουλά ώστε να λειτουργήσει όπως θα λειτουργούσε το αλουμινόχαρτο.
Φουμάρουμε...
*επιλέγουμε καλύτερα έναν αρκετά υγρό καπνό, πχ al-waha, al-fakher, όχι nakhla αλλά πειραματιστείτε ελεύθερα
** δεν υπάρχει κανόνας του πόσα κάρβουνα θα μπουν, στην πορεία θα δείτε
Παρατήρηση: μπορεί η συγκεκριμένη μέθοδος να είναι πιο επιρρεπείς στο "κάψιμο" της γεύσης συνεπώς να θέλει πιο αραιά τραβήγματα.