Μέθοδος καπνίσματος Old School

Υπάρχει μια μέθοδος old school που δίνει περισσότερη γεύση και περισσότερα νέφη καπνού. Για να αποφευχθούν μακρολογίες πάμε κατευθείαν στο ψητό...καπνό!

Παραγεμίζουμε έναν λουλά (συνήθως αιγυπτιακό) με καπνό* μέχρι να σχηματιστεί βουναλάκι στην κορυφή του λουλά που προφανώς θα έχει ξεπεράσει το "στεφάνι" του.
Τοποθετούμε το κάρβουνο** στην κορυφή του καπνού απευθίας.
Περιμένουμε 10-15 λεπτά ώστε να καεί το πάνω μέρος του καπνού στον λουλά ώστε να λειτουργήσει όπως θα λειτουργούσε το αλουμινόχαρτο.
Φουμάρουμε...


*επιλέγουμε καλύτερα έναν αρκετά υγρό καπνό, πχ al-waha, al-fakher, όχι nakhla αλλά πειραματιστείτε ελεύθερα
** δεν υπάρχει κανόνας του πόσα κάρβουνα θα μπουν, στην πορεία θα δείτε

Παρατήρηση: μπορεί η συγκεκριμένη μέθοδος να είναι πιο επιρρεπείς στο "κάψιμο" της γεύσης συνεπώς να θέλει πιο αραιά τραβήγματα.